Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


In memoriam: James Dean

 In Memoriam: James Dean

2012. szeptember 30.

A hivatalos James Dean oldal így emlékezett meg az 56 éve elhunyt lázadóról:

>Mindössze 24 évesen, három mozifilmmel a zsebében, James Dean jó úton haladt még több filmes munka felé. De 1955. szeptember 30-án Dean tragikus körülmények között hunyt el egy autóbalesetben Cholame közelében, Kaliforniában.

Ma, 56 évvel halála után James Dean valóságos ikonná vált, ami filmszínészből világhírű szupersztárrá változtatta.

Dean azt mondta egyszer: "Ha egy ember át tudja hidalni az űrt élet és halál között, ha tovább tud élni, miután meghalt, akkor talán egy nagyszerű ember volt."

És pontosan azzá vált. Dean lázadó stílusa divatikonná tette, valóságos múzsává divatban, művészetben, filmezésben. Halhatatlanná vált rajongói szívében és még sok generáción át ismert lesz. 

Egy James Dean életrajzban, az "Elveszett Kisfiú"-ban Joe Hyams így foglalja össze Jimmy karrierjét: "...Nincs egyszerű magyarázat arra, hogy miért jelent sokat sok embernek még ma is. Talán a színészkedése miatt, ahogy ki tudta fejezni a reményt és félelmet, ami annyi mai fiatalban benne van... Valamiféle mozi-varázs által sikerült briliánsan dramatizálnia a kérdéseket, amiket minden fiatalnak, minden generációban meg kell oldania."<

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.