Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új könyv: "James Dean: At Speed"

2010. január 15-én jelent meg Amerikában Lee Raskin új könyve, mely Jimmy autó- és motorszenvedélyével foglalkozik. A James Dean: At Speed című könyv nem más, mint ifj. Marcus Winslow, Jimmy unokaöccse visszaemlékezéseivel készült, valamint különös figyelmet szentelt annak a bizonyos 1955. szeptember 30-i balesetre.

Jimmy száguldás-imádata 10 éves korában kezdődött, még az indianai farmokon. Már gyermekkorában érdeklődött az autóversenyzés és vezetés iránt, majd nagybátyjától megkapta első motorját, illetve az első autóját.

Jött a siker és jött egy új autó is: a Porsche Speedster (356-os), és Jimmy ezen a téren is továbbfejlesztette tudását: autóversenyekre járt, s maga is benevezte a Speedster-t egy-egy versenyre.

Szerelem volt első látásra a Palm Springs-i pályán: Jimmy azonnal lecserélte a hófehér Porsche-t az ezüstszürke, 550-es Porsche Super Spyder-re. Az autón több hónapig újítottak és szépítettek, s csak 1955. szeptember 30-án kapta meg végső (és egyben utolsó) külsejét. (Bővebb infók Jimmy versenyeiről, autóiról itt).

A könyv érdekessége, hogy az 1955. szeptember 30-i eseményeket percről-percre bemutatja, így részesei lehetünk ennek a szomorú, de már történelmi eseménynek. Egy kis angoltudással most elolvashatsz két részletet a könyvből, amiért hálás köszönet a Royal Enfield Motorcycles-nek!

 

Részletek a könyvből:

http://www.royalenfields.com/2009/08/james-dean-rode-royal-enfield-across-us.html

http://www.royalenfields.com/search?updated-max=2010-01-05T07%3A00%3A00-05%3A00&max-results=2

 

Kép 

 

A mappában található képek előnézete Járgányai

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.